Studijsko putovanje LAG-a Mura-Drava u Središnju Istru

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. listopada 2019. | Novosti


LAG Mura-Drava proteklog je tjedna, 9. i 10. listopada, za svoje članove organizirao edukativno studijsko putovanje na područje Središnje Istre. Kako je tema samog putovanja bila “Primjeri dobre prakse razvoja kontinentalnog turizma” bolje destinacije za ovakvu vrstu putovanja nije bilo.

U dogovoru s tamošnjim LAG-om “Središnja Istra” organizirano je studijsko putovanje na kojem su članovi LAG-a mogli naučiti na koji način pokrenuti turizam na vlasitom OPG-u, kako brandirati svoj proizvod te na koji način područje na kojem živimo prikazati na što zanimljiviji i atraktivniji način.

Članovi LAG-a na putovanju su pobliže mogli upoznati grad Pazin i njegovu povijest, vidjeti izvrsne primjere razvijenog turizma na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, degustirati odlične domaće sireve, likere, med, maslinovo ulje, tartufe i ostale delicije koje Istra nudi i kroz sve to naučiti mnogo o tome kako pokrenuti i razviti kontinentalni turizam i na našem području.

Kako u zadnje vrijeme svjedočimo nastojanju svih dionika da se turizam na našem području što kvalitetnije razvije, ovo studijsko putovanje bila je izvrsna prilika da iz primjera dobre prakse naučimo u kojem pravcu trebamo ići kako bi turizam digli na višu stepenicu.