MYSTICAL DANUBE – 1. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 5. lipnja 2024. | Novosti


Dana 4. lipnja 2024. godine LAG Mura-Drava sudjelovao je na prvom sastanku lokalnih dionika na kojem je predstavljen projekt Mystical Danube sufinanciran sredstvima EU iz Programa Interreg Danube 2021.-2027.

Cilj projekta je transnacionalna valorizacija prirodne i nematerijalne kulturne baštine za društveno-ekonomski razvoj ruralnih područja u dunavskoj regiji kroz razvoj novog turističkog proizvoda, s naglaskom na uključivanje lokalne zajednice.

Na projektu sudjeluje 10 partnera iz ukupno 9 zemalja, a trajanje projekta je od 1. siječnja 2024. do 30. lipnja 2026. godine.

Kroz projekt će se razviti koordinirani zajednički i transnacionalni pristup u valorizaciji prirodne i nematerijalne kulturne baštine kao turistički potencijal u ruralnim i manje posjećenim područjima kako bi se potaknuli ekonomski razvoj, društvena uključenost i društvene inovacije u dunavskoj regiji uključivanjem lokalne zajednice u kreiranje i razvoj novog turističkog proizvoda – turističke rute.

Lokalni dionici će svojim sudjelovanjem na radionicama i sastancima pridonijeti izradi zajedničke strategije, akcijskog plana i rješenja, nove turističke rute – Zelena i mistična priča dunavske rute, koja će se potom testirati kroz pilot akciju na 4 lokacije (Čakovec kao glavna kontakt točka, Štrigova te Donji Vidovec i Donja Dubrava, jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Mura-Drava) s ciljem poticanja uključivanja lokalne zajednice. Na sastanku je lokalnim dionicima predstavljen projekt Mystical Danube, njegovi ciljevi i rezultati te su prezentirane aktivnosti kroz koje će se lokalna zajednica aktivno uključiti u projekt te dati svoj doprinos.

Više o projektu dostupno je putem POVEZNICE.