Skupština LAG-a Mura-Drava: u Strategiju implementirano dodatnih 1.109.130,00 kuna

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 3. studenoga 2020. | Novosti


Lokalna akcijska grupa Mura-Drava je u ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, u restoranu Zelengaj, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera održala 24. sjednicu Skupštine. Sjednicu je vodio predsjednik LAG-a Mario Moharić.

Prva i najvažnija točka dnevnog reda bila je usvajanje izmjene Lokalne razvojne strategije. Ovom izmjenom u Strategiju je implementirano dodatnih 1.109.130,00 HRK koje je LAG kao jedan od 24 od ukupno 54 LAG-a dobio kroz sustav nagrađivanja. Dodatna sredstva usmjerit će se na natječaj za mjeru 2P1-M1 “Razvoj i modernizacija društvene infrastrukture” (sukladna TO 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”) te će tako sredstva biti utrošena na projekte koji će utjecati na poboljšanje životnih uvjeta čitavog područja LAG-a. Uz izmjenu Strategije, usvojena je i izmjena Plana provedbe iste.

Osim navedenog, na sjednici su donesene Izmjene i dopune financijskog plana za 2020. godinu, usvojen je Program rada, Financijski plan za 2021. godinu i Plan nabave za 2021. godinu.

LAG će u 2021. godini poseban naglasak staviti na provedbu podmjere 19.3. iz Programa ruralnog razvoja, odnosno na projekte suradnje koji će u glavnini biti vezani uz razvoj turizma na području LAG-a.

Također, kao i do sad, LAG planira nastaviti s aktivnostima informiranja i educiranja svojih članova, organizacijom studijskih putovanja i sudjelovanjem na sajmovima i manifestacijama kao i s prijavom projekata na natječaje na državnoj i EU razini.