Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske u posjetu Donjem Vidovcu i LAG-u Mura-Drava

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 13. studenoga 2015. | Novosti


Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske zajedno sa načelnikom Tislér Istvánom iz općine Tótszerdahely bili su 12. studenog 2015. godine u službenom posjetu Općini Donji Vidovec, gdje ih je dočekao načelnik Josip Grivec sa svojim suradnicima. Službeni posjet rezultat je dugogodišnje suradnje između pograničnih općina i zajednički projekt Europske grupacije teritorijalne suradnje – EGTC Mura Region u kojem sudjeluju općine sa obje strane rijeke Mure. Ideja je da rijeka Mura spaja, a ne razdvaja. Načelnik je prisutnima iz Ministarstva vanjskih poslova ukratko predstavio značajne projekte koji se planiraju realizirati pomoću EU fondova i u sklopu EGTC-a.

U sklopu službenog posjeta, predstavnici Ministarstva posjetili su i Lokalnu akcijsku grupu Mura-Drava, gdje im je voditeljica LAG-a Petra Jakopec, predstavila djelovanje, trenutne aktivnosti i buduće projekte LAG-a. S obzirom da je u tijeku izrada strategijeza EGTC Mura Region i za LAG Mura-Drava, a strategija predstavlja temelj za daljnje planiranje i financiranje projekata iz EU fondova, svrha službenog posjeta bila je upravo predstavljanje tih projekata i potreba.

Zanimljiva je činjenica kako mađarsko Ministarstvo vanjskih poslova želi pomoći međimurskim općinama u realizaciji predstavljenih projekata.