Predsjednik LAG-a sudjelovao na konferenciji o održivom razvoju turizma

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 28. rujna 2017. | Novosti


Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Mreža za održivi razvoj Hrvatske, zajedno s NP Plitvička jezera i klasterom Lika Destination organizirala je konferenciju pod nazivom „Izazovi i perspektive održivog razvoja turizma Hrvatske“ koja se održala 27. rujna 2017. godine u NP Plitvička jezera.

Konferenciji je prisustvovao predsjednik LAG-a Mura-Drava Mario Moharić.

Na konferenciji se raspravljalo o važnosti razvoja  kontinentalnog turizma po modelu održivog razvoja, a kao predavači i panelisti sudjelovali su eminentni stručnjaci iz područja turizma. Također, konferenciji su uz brojne predstavnike turističkih zajednica sudjelovati i predstavnici gradova, općina i županija te predstavnici LAG-ova kao nezaobilaznih dionika razvoja ruralnih prostora.

Voditelj konferencije bio je Mislav Togonal, a u panel raspravi o održivom turizmu sudjelovali su Jelena Šobat iz Ministarstva turizma, voditeljica Službe za održivi razvoj i posebne oblike turizma, Aleksandra Kuratko-Pani ispred Udruge ruralnog turizma Hrvatske, mr.sc. Vinko Bakija iz Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Simon Ferjuc i Tomislav Kovačević iz Mreže za održivi razvoj Hrvatske te ostali eminentni stručnjaci iz područja turizma.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku konferencije svi su sudionici zajednički išli u obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera.