LAG Mura-Drava na konferenciji u Mađarskoj na temu “Prekogranična i međudržavna suradnja, te poticanje budućih partnerstva“

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 3. studenoga 2015. | Novosti


Lokalna akcijska grupa (LAG) Mura-Drava sudjelovala je 27. listopada 2015. godine na konferenciji „Prekogranična i međudržavna suradnja, te poticanje budućih partnerstava“ koju je organizirala Udruga za ruralni razvoj „Zeleno srce Zale“, odnosno pogranični LAG Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület. Konferencija je bila održana u sjedištu pograničnog LAG-a, u mjestu  Kerkaszentkiraly, a u svrhu pripreme za novo programsko razdoblje 2014.-2020. godine, te jačanju suradnje između država, LAG-ova, te jedinica lokalne samouprave.

Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge za ruralni razvoj „Zeleno srce Zale“ Zoltan Pal, a voditelj Udruge je predstavio LAG koji pokriva županiju Zala. Konferenciji su prisustvovali voditelj tajništva za HU-HR CBC programe, predsjednik Pomurske asocijacije za ruralni razvoj, stručnjakinja Centra znanja Lechner Nepr. d.o.o., državni tajnik za Tržište rada i edukaciju i parlamentarni zastupnik te zamjenica pročelnika Odjela Državnog tajništva za programe Europske unije u Uredu Premijera.

Nakon službenog dijela konferencije, održan je radni sastanak između predstavnika LAG-ova gdje je naglasak bio na planiranju tema i područja suradnje u sklopu Lokalne razvojne strategije za razdoblje do 2020. godine, te identificiranju potencijalnih zajedničkih projekata u sklopu programa LEADER.

konferencija_madarska(2)