Edukativno studijsko putovanje LAG-a Mura-Drava u Baranju

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. lipnja 2021. | Novosti


LAG Mura-Drava proteklog je tjedna, 11. i 12. lipnja, za svoje članove organizirao edukativno studijsko putovanje na područje Baranje. Kako je tema samog putovanja bila “Primjeri dobre prakse razvoja kontinentalnog turizma” ovo je bila idealna destinacija koja nam je pokazala kako uz domaće proizvode i tradiciju razviti turizam na svom području.

Članovi LAG-a na putovanju su pobliže mogli upoznati Baranju i njezinu povijest, vidjeti izvrsne primjere razvijenog turizma na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, degustirati odlične domaće suhomesnate proizvode i vina koje Baranja nudi i kroz sve to naučiti mnogo o tome na koji način pokrenuti turizam na vlastitom OPG-u, kako brandirati svoj proizvod, na koji način područje na kojem živimo prikazati na što zanimljiviji i atraktivniji način, odnosno kako pokrenuti i razviti kontinentalni turizam i na našem području.

Kako u zadnje vrijeme svjedočimo nastojanju svih dionika da se turizam na našem području što kvalitetnije razvije, ovo studijsko putovanje bila je izvrsna prilika da iz primjera dobre prakse naučimo u kojem pravcu trebamo ići kako bi tu granu gospodarstva na našem području digli na višu stepenicu.