Veliki interes za predavanje LAG-a Mura-Drava i u Donjem Kraljevcu

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 2. ožujka 2015. | Novosti


Nakon velikog interesa za predavanje u Donjem Vidovcu o predstavljanju novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, održano je još jedno predavanje u Donjem Kraljevcu.

Predavanje je održano u utorak, 24. veljače 2015. godine, u suradnji LAG-a Mura-Drava i Autonomnog centra – ACT iz Čakovca. Predavanju se odazvalo 70-ak predstavnika udruga  što još jednom potvrđuje kako na području LAG-a Mura-Drava postoji aktivan civilni sektor.

Predsjednik LAG-a Mura –Drava Mario Moharić, u uvodnom izlaganju istaknuo je važnost i mogućnosti Lokalne akcijske grupe (LAG) u povlačenju sredstava iz Ruralnog fonda. Istaknuo je da je osnovni cilj LAG-ova razvoj ruralnih krajeva koji će kroz udruge, OPG-ove, jedinica lokalnih uprava i tvrtki imati mogućnost koristiti ukupno  oko 350 milijuna eura godišnje, a također i razvoj civilnog društva kao  temelja na kojem počivaju lokalne akcijske grupe diljem zemalja EU-a.

LAG Mura-Drava je udruga koja okuplja predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora. Udruga djeluje na području Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a obuhvaća 9 jedinica lokalne samouprave (Grad Prelog i Općine Orehovica, Goričan, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Kotoriba, Donja Dubrava i Legrad). Rad LAG-a temelji se na prepoznavanju specifičnih potreba svojeg područja, a ovo predavanje je pokazalo kako interakcija s udrugama funkcionira na visokoj razini. Iz LAG Mura-Drava najavili su skore nove aktivnosti kojim će i dalje ispunjavati svoju misiju razvijanja ovog ruralnog kraja Hrvatske.