UNAPRJEĐENJE KVALITETE ŽIVOTA STARIJIH OSOBA U LOKALNOJ ZAJEDNICI ZA 2018. GODINU

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 11. siječnja 2018. | Natječaji


Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici za 2018. godinu. Opći cilj ovog Poziva je podržati projekte koji pridonose provedbi strateških dokumenata (Strategija socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2017. – 2020.; Strateški plan Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade I socijalnu politiku) s ciljem uključivanja starijih osoba u život zajednice. Specifični cilj Poziva je organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode, kao i širenje ovih usluga na područja na kojima iste nisu dostupne, prikupljanje podataka o nasilju nad starijim osobama.

Prihvatljivi prijavitelj je udruga osnovana temeljem Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/2014.) upisana u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija i zadovoljava opće uvjete ovoga Poziva (uključujući i društvo Crvenog križa).

Prihvatljivi partneri su jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave, ustanove socijalne skrbi i udruge.

Ciljna skupina su osobe starije životne dobi, odnosno starije od 60 godina.

Prioritetna područja Poziva su:

P.1. Organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici

P.2. Istraživanje o nasilju nad starijim osobama (unaprijed određene županije u 3 regije: Zagrebačka županija, Karlovačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Zadarska županija, Šibensko-kninska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Zagreb)

Prihvatljive aktivnosti u P.1.: tjelovježba, šetnje, kreativne i likovne radionice, radionice ručnog rada i tradicionalni obrti, predavanja, radionice i tečajevi, književni klubovi, kazališna grupa, projekcije filmova, pjevački zbor, proslave, društvene igre, kvizovi, izleti i posjeti koncertima, itd.

Trajanje projekta: najkraće 8 mjeseci do najdulje 12 mjeseci.

Ukupni financijski iznos namijenjen u okviru ovog Poziva je 3.950.000,00 kuna.

Za P.1. financijska alokacija iznosi najmanje 40.000,00 kuna, a najviše 80.000,00 kuna.

Sufinanciranje Ministarstva može iznositi do 100% zatraženih financijskih sredstava.

Rok prijave: 21. 1. 2018. do 14 sati preko poveznice https://www.financijskepodrske.hr/.

Više informacija o Pozivu i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.