U sklopu projekta suradnje LAG-ova ‘Okusi domaće’ predstavljena moslavačka kuharica

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 30. studenoga 2023. | Novosti, Projekti Laga


LAG Mura – Drava je zajedno s LAG-om Međimurski doli i bregi  u subotu, 25. studenog 2023. godine, sudjelovao na javnom predstavljanju moslavačke kuharice, posljednjoj aktivnosti u sklopu projekta suradnje LAG-ova „OKUSI DOMAĆE!“ koju je organizirao LAG Moslavina.

Cilj spomenutog projekt suradnje je promocija lokalne, tradicionalne, kuhinje s područja triju LAG-ova. Tijekom provedbe projekta, svaki od partneri izdao je svoju publikaciju, a sve u cilju što veće, prepoznatljivije, promocije i vidljivosti područja Međimurja i Moslavine.

Nakon što je LAG Međimurski doli i bregi, u proteklom razdoblju, izdao i predstavio monografiju Međimurska gibanica, a LAG Mura-Drava kuharicu Slatko z’ Međimurja na red je došla i moslavačka kuhinja.

LAG Moslavina je u sklopu svojih aktivnosti predstavio moslavačku tradicionalnu kuhinju i izdao kuharicu pod nazivom Dobar tek u Moslavini u kojoj je ispričana priča o lokalnoj pripremi hrane te je odabrano i predstavljeno desetak moslavačkih recepata.

Ova aktivnost provedena je u sklopu provedbe projekta suradnje LAG-ova ,,Okusi domaće!”, a koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”.