Studijsko putovanje u Sloveniju

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 8. rujna 2022. | Novosti


LAG Mura-Drava je za svoje članove, 5. i 6. rujna,  u sklopu međunarodnog projekta suradnje “Naša Drava” organizirao dvodnevno studijsko putovanje u Sloveniju.

Projekt je to kojeg LAG provodi s LAG-om Međimurski doli i bregi s hrvatske strane i još 8 slovenskih LAG-ova. Kao što i samo ime kaže, glavna poveznica projekta je rijeka Drava.

Rijeka Drava nudi ogroman turističko-rekreativni potencijal te je iskorištavanje tog potencijala zajednička nit vodilja svih partnera na projektu. Hrvatski LAG-ovi fokus u projektu stavljaju na edukativne aktivnosti podizanja svijesti i promociju potencijala rijeke Drave, prezentaciju primjera dobre prakse i međusobno učenje na primjerima dobre prakse na područjima hrvatskih i slovenskih partnera.

Upravo učenje na primjerima dobre prakse je razlog našeg posjeta slovenskim partnerima. Kroz primjere dobrih praksi razvoja turizma uz rijeku Dravu u Sloveniji, članovi su dobili dodatnu motivaciju i vjetar u leđa da i na našem području zaživi ruralni turizam čija su osnova kvalitetni domaći proizvodi na seoskim imanjima, nešto što našem području nikako ne nedostaje.

Kroz dva dana upoznali smo brojna seoska gospodarstva, muzeje, kulturne i prirodne znamenitosti te svakako vjerujemo da će ideje i znanja dobivena na ovom studijskom putovanju naići na plodno tlo razvoja ruralnog turizma na području našeg LAG-a. – rekao je za kraj Mario Moharić, predsjednik LAG-a Mura-Drava