Stručni skup Urbano-ruralne veze

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 29. kolovoza 2017. | Događanja


Terme Sveti Martin
19.09.2017. u 29/8/17 10:00 sati

Hrvatski zavod za prostorni razvoj organizira stručni skup pod nazivom Urbano-ruralne veze koji će se održati 19. i 20. rujna 2017. u Svetom Martinu na Muri u kongresnoj dvorani Terma Sveti Martin.

Program: Stručni skup bavit će se temom urbano-ruralnih veza iz perspektive prostornog planiranja, s osvrtom na promet, javnu i društvenu infrastrukturu, krajobraze, oblikovanje i uređivanje naselja te gospodarski razvoj s naglaskom na održivi turizam i poljoprivredu. Program će se sastojati od sljedećih tematskih cjelina:

  •     Urbano-ruralne veze u prostornom planiranju
  •     Urbano-ruralne strategije, programi i projekti
  •     Područja razvojnih specifičnosti
  •     Kulturna i prirodna baština
  •     Krajobraz kao element ruralnog identiteta

Cijeli program skupa možete preuzeti ovdje.

Zbornik: Za skup će biti pripremljen i tiskan Zbornik s 30-ak stručnih radova koji će poslužiti kao materijal za daljnje bavljenje urbano-ruralnim temama.

Sudionici: Skup je namijenjen stručnjacima raznih profila koji se bave urbano-ruralnim pitanjima, posebice prostornim planerima, arhitektima i krajobraznim arhitektima, te predstavnicima lokalne i regionalne samouprave.

Smještaj: Terme Sveti Martin osigurale su prigodnu ponudu smještaja u hotelu ili apartmanima za sudionike skupa. Rok za rezervaciju smještaja je 5. rujan 2017. godine putem obrasca.

Prijave: Stručni skup otvoren i besplatan za sve zainteresirane, a kapaciteta je 200 sudionika. Prijave do popunjenja kapaciteta dostupne su putem obrasca. Sudjelovanjem na ovom stručnom skupu ostvaruju se bodovi prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata (HKA).