Službeno započeo projekt suradnje „Skrivena blaga ruralnog turizma“

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 26. svibnja 2021. | Novosti, Projekti Laga


U petak, 21. svibnja 2021. godine u Zagorskim Selima je održana uvodna konferencija projekta “Skrivena blaga ruralnog turizma”. Time je i službeno započeo projekt suradnje LAG-ova “Skrivena blaga ruralnog turizma”.

Na Seoskom turizmu Šumak u Miljani je održan javni dio konferencije za medije, gdje je predstavljen projekt i partneri projekta koji su redom LAG-ovi sjeverozapadne Hrvatske. Koordinator projekta, Marko Brozović ispred vodećeg partnera LAG-a Zagorje-Sutla je istaknuo ključne ciljeve projekta te sve dosadašnje i predstojeće aktivnosti, a voditeljica partnerskog LAG-a Sava, Maja Čičko se u ime svih partnera na projektu obratila prisutnima te naglasila kako je došlo do kreiranja partnerstva i projekta.

Vodeći partner ovog prije svega turističkog projekta je LAG Zagorje-Sutla, dok su partneri LAG Sava, LAG Zeleni bregi, LAG Mura – Drava, LAG Prigorje-Zagorje i LAG Međimurski doli i bregi. Cilj projekta je poticanje inovacija u ruralnom turizmu kroz umrežavanje, prijenos znanja i međusektorsku suradnju u ruralnom području sjeverozapadne Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta “Skrivena blaga ruralnog turizma” je 1.323.809,76 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.