Rezultati 3. fotografskog natječaja “Jesen u LAG-u”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 24. prosinca 2020. | Natječaji, Novosti

Marko Kedmenec

Završen je 3. fotografski natječaj LAG-a Mura-Drava “Jesen u LAG-u” koji je bio otvoren od 19. listopada do 14. prosinca 2020. godine. Kao što samo ime kaže, fotografije pristigle na natječaj trebale su uključivati jesenske motive fotografirane na području LAG-a, a za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a.

Na natječaj je pristiglo 39 fotografija, a neovisni ocjenjivački odbor, u sastavu Petar Sabol, Silvio Benč i Luka Hercigonja obavio je analiziranje i ocjenjivanje fotografija.

Odabrane su 3 najbolje fotografije koje u nastavku objavljujemo s osvrtom članova ocjenjivačkog odbora:

 

Prvo mjesto: Marko Kedmenec, lokacija fotografije: Kotoriba

Ocjenjivački odbor: Fotografija prikazuje prekrasan motiv rijeke Mure u svojoj punoj jesenskoj raskoši. Boje na fotografiji savršeno se uklapaju u temu i iz fotografije isijava jesen.

 

Drugo mjesto: Miroslava Novak Hranjec, lokacija fotografije: Orehovica

Ocjenjivački odbor: Malo toga opisuje jesen bolje od netom pobranih polja kukuruza u maglovito jesenje jutro. Tipična scena donjomeđimurske plodne ravnice.

 

Treće mjesto: Alenka Novak, lokacija fotografije: Sveta Marija

Ocjenjivački odbor: Čamac uz obalu Drave prepoznatljiv je fotografski motiv donjeg Međimurja. Ovaj nasukani “drofski čon” u jesenskoj kulisi podsjeća na tradiciju izrade tih starih plovila koja preostalim dravskim rukavcima plove i danas.

 

Ostale fotografije možete pogledati u galeriji.