Radionica LEADER mreže Hrvatske u suradnji sa LAG-om Mura-Drava

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 23. lipnja 2015. | Novosti


LEADER mreža Hrvatske u suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Mura – Drava, u razdoblju od 17. do 19. lipnja 2015. godine, održala je u Donjem Vidovcu radionicu na temu: „Programiranje i provedba projekata suradnje LAG-ova, te razvoj ribarskih LAG-ova i njihovo međusobno povezivanje”. LEADER mreža Hrvatske je krovna nacionalna organizacija koja pruža tehničku pomoć Lokalnim akcijskim grupama i njihovim razvojnim dionicima, te objedinjuje institucije i organizacije koje su vezane uz razvoj ruralnih područja. Radionica u Donjem Vidovcu okupila je velik broj predstavnika hrvatskih LAG-ova, koja je uz službeni dio, bila ujedno i prilika za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava.

Lokalna akcijska grupa Mura – Drava LEADER mreža Hrvatske i surađuju već duže vrijeme, a i ova radionica rezultat je te suradnje. Radionica je završila u petak, 19. lipnja 2015. godine, konferencijom za medije u Goričanu gdje su predsjednik LAG-a Mura-Drava Mario Moharić i voditeljica Petra Jakopec prisutne informirali o trodnevnom događanju u Donjem  Vidovcu.

Mario Moharić tom prilikom zahvalio se LEADER mreži Hrvatske na suradnji, istaknuvši kako je radionica pogodila u srž problematike razvoja ruralnog područja. Dodao je kako je razina komunikacije između LAG-ova nakon susreta u Donjem Vidovcu podignuta na višu razinu te da hrvatski LAG-ovi više ne zaostaju za europskim po pitanju međusobne suradnje.

Voditeljica LAG-a Mura – Drava Petra Jakopec pak je rekla kako donjemeđimurski LAG, iako postoji već nekoliko godina, sredstva za sufinanciranje poslovanja od strane Ministarstva poljoprivrede dobio je tek prošle godine, te se trudi biti u koraku sa LAG-ovima koji su ta sredstva dobili puno prije.