Radionica: „Bespovratna sredstva za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova“

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 15. rujna 2015. | Novosti


LAG Mura-Drava u suradnji sa konzultantskom tvrtkom Planetaris d.o.o. iz Zagreba organizira radionicu na temu „Bespovratna sredstva za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova“ koja će se održati dana 23. rujna 2015. godine sa početkom u 10:00 sati u Velikoj vijećnici Općine Donji Kraljevec, Kolodvorska 52d.

Radionicu će održati Natko Bilić, direktor konzultantske tvrtke Planetaris koja ima iskustva na preko 400 projekata energetske učinkovitosti, a radionica je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne samouprave i javnih ustanova sa područja LAG-a.

Radionica je vezana za otvoren javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja,  „Pilot projekt: Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, kojim su hrvatskom obrazovnom sustavu na raspolaganje stavljena bespovratna sredstva koja u stopostotnom iznosu pokrivaju izradu projektne dokumentacije.

Poziv se odnosi na podnošenje prijava za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima se obavljaju javne djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Osim izrade projektne dokumentacije, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja će financirati i izvođenje građevinskih radova do 95% vrijednosti investicije.