Prijavite se na besplatnu edukaciju “Akademija za OPG”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. prosinca 2017. | Novosti


Ekonomska klinika organizira skup edukativnih predavanja “Akademija za OPG” u Zagrebu. Naime, Akademija za OPG program je osmišljen od strane članova neprofitne udruge Ekonomske klinike, koja u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pruža pomoć i besplatno savjetuje građane, neprofitne organizacije te mlade i socijalne poduzetnike.

Suočeni s činjenicom da je u posljednje četiri godine u Hrvatskoj nestalo više od 20.000 OPG-ova, studenti Ekonomske klinike odlučili su educirati obiteljska gospodarstva te im pružiti osnovno znanje o mogućnostima pribavljanja sredstava iz EU fondova kao i osnovna marketinška i menadžerska znanja za uspješnije vođenje obiteljskih gospodarstva. Obiteljska gospodarstva zatvaraju se svakodnevno, a najviše OPG-a ugasilo se tijekom 2015. godine kada je, zbog primjene novih pravila poljoprivredne politike i novog sustava potpora, broj smanjen za 13.748 OPG-ova. Sudionici naših radionica su postojeći ali i budući OPG-ovi koji kroz interaktivna predavanja dolaze do odgovora na pitanja vezana uz svakodnevno poslovanje”, navodi ispred Ekonomske klinike Anđela Tokić.

Akademija za OPG, objašnjavaju, je zamišljena kao obrazovni program za sve OPG-ove i stanovnike koji se žele dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjerenja prema poljoprivredi, osnovama marketinga i menađžmenta u OPG-u, o procesu apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, profitabilnih kultura za uzgoj u poljoprivrednoj proizvodnji, efikasnog korištenja energenata, zadrugama i udruživanju te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi.

Akademija je koncipirana kao set od nekoliko odvojenih predavanja (prvo je već održano 8. prosinca) koja će se održati 15.12.2017., 26.1.2018. i 9.2.2018. Obuhvatit će se teme vezane uz osnivanje i troškove osnivanja OPG-a (Mladen Boljkovac), profitabilne kulture za uzgoj u poljoprivrednoj proizvodnji (IPS Konzalting), program ruralnog razvoja i EU fondovi (IPS Konzalting) te proizvođačke zadruga (IPS Konzalting). Edukacije su besplatne te će se održati u prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u vremenu od 19 do 21 sat.

Prijaviti se možete ovdje.