Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 21. srpnja 2016. | Natječaji


Ministarstvo socijalne politike i mladih 21.  srpnja 2016. godine objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ukupna vrijednost Poziva je 34.476.000,00 HRK.

Ciljne skupine Poziva su samci i obitelji koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije  za  primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne pravne osobe kojima je nadležni ured izdao rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne  pomoći.

Poziv je otvoren od 21.7.2016. do 23.8.2016.

Sva natječajna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na sljedećoj poveznici: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1266