Poslovni uzlet Međimurske županije 2017.

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 26. travnja 2017. | Događanja


Pansion Ilonka, Matije Gupca 17, Mursko Središće
03.05.2017. u 26/4/17 09:30 sati

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi ostali zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja pozvani su na Poslovni uzlet Međimurske županije koji će se 3. svibnja 2017.  održati u Murskom Središću. Riječ je o projektu Poslovnog dnevnika koji je pokrenut početkom 2014. godine u suradnji s partnerima te gradovima i županijama diljem Republike Hrvatske s ciljem promicanja malog i srednjeg poduzetništva. Naime, ovim projektom želi se omogućiti dodatno znanje i vještine poduzetnicima kako bi postali još uspješniji u svom poslovanju, stoga i četvrtu godinu zaredom Poslovni dnevnik nastavlja s programima potpore za ovaj vrlo bitan segment gospodarstva u Lijepoj našoj. Početkom svibnja se nova prilika za poslovno educiranje, upoznavanje novih potencijalnih poslovnih suradnika i ostvarivanje novih kontakata otvara za poduzetnike Međimurske županije kojima je zagarantirano da će, uz vrsne predavače i stručnjake, naučiti nešto novo ili produbiti i nadograditi već utvrđena znanja i vještine. Interakcija predavača s polaznicima, realni primjeri iz poslovnog života, radionice u sklopu edukacija, razmjena iskustava s predavačima i ostalim polaznicima edukacija samo su dio onog što vas očekuje na Poslovnom uzletu.

Ovogodišnju manifestaciju otvorit će gospodin Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća te gospodin Matija Posavec, župan Međimurske županije. Nakon pozdravnih govora organizatora i domaćina slijedi panel diskusija u kojoj će se raspravljati o Decentralizaciji i razvojnoj ulozi županija, a potom i trosatna radionica Tanje Kovačević i Matilde Vlah iz tvrtke KOTA PROJEKT d.o.o. s temom Bilanca u malom prstu. Radionica će obuhvatiti pregled pravnih oblika poduzetništva i njihovo računovodstvo kroz bilancu, račun dobiti i gubitka, financijskih pokazatelja i izvještaja i slično.

Međimurska županija nalazi se na desetom mjestu po broju poduzetnika (2.626), što čini 2,46% udjela u ukupnom broju poduzetnika u Republici Hrvatskoj. Prema broju zaposlenih sa 25.316 zaposlenih Međimurska županija je na osmom mjestu u Hrvatskoj, dok je prosjek mjesečne plaće po zaposlenom manji za 18,6% u odnosu na prosjek Republike Hrvatske. Međimursko gospodarstvo bilježi kontinuiran rast i rezultate usprkos krizi, posebice u segmentu povećanja izvoza, pa tako Međimurska županija dvostruko više izvozi nego uvozi.  Stoga pozivamo sve međimurske poduzetnike i obrtnike da poboljšaju svoja znanja i vještine i dođu na Poslovni uzlet Međimurske županije kako bi učinili svoje poslovanje produktivni(ji)m.