POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-A KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 17. srpnja 2018. | Natječaji


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 9. srpnja 2018. g. objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Svrha Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-ova primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u Republici Hrvatskoj. Ovim Pozivom potiču se MSP-ovi na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 53.200.000,00 kn. Najniži iznos koji može ostvariti je 80.000,00 kn, dok je najviši 1.000.000,00 kn. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju izradu/razvoj/nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.

Početak prijave na natječaj moguć je od 21. kolovoza 2018. godine, a krajnji rok za prijave je 29. lipnja 2020. godine.

Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Više informacija o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.