OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (ŠK.GOD. 2017. – 2018.)

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 8. rujna 2017. | Natječaji


Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 4.rujna 2017. godine otvoreni Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)” iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) je uspostavljen za razdoblje od 2014. do 2020. godine i podupire aktivnosti država članica Europske unije u pružanju materijalne pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Poziv je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva, u vidu podjele hrane djeci u školama.  Poziv je dodana vrijednost postojećim nacionalnim programima, a kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Ukupna indikativna vrijednost je 25.000.000,00 HRK. Ciljne skupine su djeca koja žive u siromašvu ili su u riziku od siromaštva, djeca koja su polaznici obveznog školskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija (JLPS, odnosno osnovnih škola u svojstvu obaveznih partnera).

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno osnivači javnih osnovnih škola. Projektne aktivnosti moraju se provoditi u Republici Hrvatskoj u županijama koje su razvrstane kao područja s indeksom razvijenosti ispod 125%  (skupina I., II. i III.). Maksimalno trajanje projekta je 10 mjeseci i sve projektne aktivnosti moraju se odnositi na školsku godinu 2017. – 2018..

Više o Pozivu možete pročitati OVDJE.