Održana godišnja Skupština LAG-a Mura-Drava

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 15. travnja 2015. | Novosti


Skupština Lokalne akcijske grupe Mura – Drava na svojoj redovnoj godišnjoj sjednici prihvatila je izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu.

Članovima Skupštine predsjednik LAG-a Mario Moharić i voditeljica Petra Jakopec prezentirali su aktivnosti iz 2014. iz koje su istaknuli dobivanje sredstava za projekt: Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja financiranog iz EU pretpristupnog programa IPARD. Time je rad LAG-a sufinanciran IPARD sredstvima u iznosu od 900.000 kuna na rok od dvije godine.

Kako je istaknuto donesen je i novi Statut Udruge koji je usklađen sa Zakonom o udrugama. Također, donesena je Odluka o učlanjenju u LEADER mrežu Hrvatske.

Predsjednik je kazao kako je to korisno za LAG jer je LEADER mreža udruženje LAG-ova i ostalih subjekata koji djeluju na području ruralnog razvoja. S LEADER mrežom se već surađuje, a u pripremi je i organizacija radionice za sve LAG-ove koji djeluju u Hrvatskoj. Domaćin radionice, koja je planirana za 19. do 21. lipnja 2015., će biti upravo LAG Mura – Drava.

Članovi Skupštine su prihvatili plan rada i financijski plan za 2015. godinu. U sklopu Skupštine održano je predavanje na temu“Uspješni primjeri dobre prakse LEADER-a u zemljama EU”. Predavanje je održala konzultantica Leonarda Tarandek iz tvrtke LEOTA j.d.o.o. Čakovec.

Članovi su se upoznali sa LEADER pristupom i primjerima dobre prakse LAG-ova u AustrijiNjemačkojGrčkoj i Francuskoj, potencijalima koji se mogu iskoristiti uz pomoć LAG-a te dobili nove ideje za svoje projekte.

skupstina_lag15042015(2)