Održana 5. sjednica Skupštine LAG-a Mura-Drava

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 21. listopada 2014. | Novosti


U sklopu 5. sjednice Skupštine LAG-a Mura-Drava koja je održana 03. listopada 2014. godine u prostorijama Uprave Grada Preloga, članovima Skupštine održana je prezentacija na temu LEADER pristup u RH, provedba Mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“ unutar IPARD programa – kako maksimalno iskoristiti ugovorena sredstva te koje su obveze LAG-a nakon potpisivanja Ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o sufinanciranju LAG-a Mura-Drava.

Također je predstavljen novi “Program ruralnog razvoja EU za razdoblje 2014.-2020.“ (EAFRD) i odobrene mjere iz Programa, nacrti Pravilnika za Mjeru 19.1. „Pripremna pomoć“ u kojoj je obveza LAG izraditi Lokalnu razvojnu strategiju za novo programsko razdoblje te aktivnostima potrebnim za pripremu nove Lokalne razvojne strategije 2014.-2020..

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2013. godinu, Plan rada i Financijski plan za 2014. godinu te je donesena odluka o promjeni Statuta Udruge Lokalna akcijska grupa Mura-Drava.