Održan još jedan “JEDEN GRUNT”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 12. lipnja 2019. | Novosti


U subotu, 8. lipnja na području LAG-a Mura Drava održana je još jedna manifestacija „Jeden grunt“. Ovog puta manifestacija se održala u voćnjaku prikladnog naziva „Škrinjica zdravlja“ obiteljskog gospodarstva Hunjadi Deana iz Svete Marije.

Na manifestaciji su sudjelovali OPG Hunjadi Deana, OPG Zadravec iz Oporovca, Holera d.o.o. i OPG Dominić (aronija) iz Goričana, OPG Mustač iz D. Mihaljevca , Udruga pčelara“Nektar“ Prelog te umjetnica Nada Gorupić.

Kućni sajam „Jeden grunt“ održan je u prirodnom ambijentu voćnjaka, uz bogat popratni sadržaj.

Domaćin, gospodarstvo Hunjadi, se pobrinuo za domaću ponudu jela: trgance od pirova brašna sa dodacima, pitu od jabuka, sok jabuke.

Ponuda ovog sajma obogaćena je pečenjem kruha (s domaćim brašnom) u krušnoj peći, čiji miris nijednog posjetitelja nije ostavio ravnodušnim.

Na sajmu su se mogli probati smoothie napitci sa kozjom sirutkom, medenjaci, kiflice od aronije, palačinke od brašna koštica, kukuruzni kruh i svi proizvodi navedenih proizvođača.

Djeca su posebno dobrodošla u voćnjaku pa je tako pripremljena radionica „Izrada nastambi za kukce“, „Šator“, „Staza zdravlja“ (za bosonogo hodanje), „Pomazi meee“.

Ponudu je upotpunila izložba slika umjetnice Nade Gorupić, koja slika po metodi dr. Rudolfa Steinera.

Gospodarstvo Hunjadi na ovaj je način željelo približiti ljudima ekološki način proizvodnje što u današnje vrijeme „industrijske prehrane“ postaje sve važnije. Domaćin Hunjadi Dean naglašava:

„ Važno nam je da ljudi upoznaju naš način proizvodnje i naše proizvode. Dakle, njegujemo direktan odnos sa svakim pojedinim kupcem.“

Poljoprivrednici ovog kraja preuzeli su inicijativu u svoje ruke i ovom, sada već tradicionalnom manifestacijom, pokazali da imaju odlične proizvode.

Posjetitelji su odlazili kući zadovoljni, nakon obavljene nabave u prirodi, koja je na kraju krajeva zaslužna za sve urode.