OBJAVLJEN VODIČ ZA KORISNIKE PODMJERE 3.1.

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. kolovoza 2017. | Natječaji


Na službenim stranicama Programa ruralnog razvoja objavljen je Vodič za korisnike mjere 3 “Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode”, Podmjere 3.1. “Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete”, Tipa operacije 3.1.1. “Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podsjećamo da su potencijalni korisnici potpore aktivni poljoprivrednici koji će nakon podnošenja Zahtjeva za potporu prvi put biti uključeni u:

  • EU ili nacionalni sustav kvalitete ili
  • sustav ekološke poljoprivredne proizvodnje ali pri tome neće biti korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa osim pčelara koji mogu biti korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj.

Potpora se dodjeljuje za poljoprivredne ili prehrambene proizvode iz sustava kvalitete ili ekološke proizvodnje koji će se stavljati na tržište.

Intenzitet javne potpore iznosi 100 % ukupno prihvatljivih troškova, odnosno najviše do 3.000 eura godišnje, u iznosu najviše do 15.000 eura u razdoblju do pet godina.

Rok za prijavu na Natječaj je 18. rujna 2017. godine.

Vodič za korisnike služi u svrhu kvalitetnije pripreme i podnošenja Zahtjeva za potporu, a više informacija o Natječaju te poveznicu za preuzimane Vodiča možete pronaći OVDJE.