Obiteljska poljoprivredna gospodarstva organiziraju kućni sajam “Jeden grunt”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 12. ožujka 2018. | Događanja


Oporovec
17.03.2018. u 12/3/18 10:00 sati

Često možemo čuti kako je proaktivnost jedna od glavnih odlika nas Međimuraca i kako, ukoliko nešto zaista želimo uvijek nađemo način da to i realiziramo.

Jedan od primjera koji dokazuje da to zaista jest tako je  i kućni sajam vlastitih proizvoda koji organiziraju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja donjeg Međimurja u subotu, 17. ožujka u prekrasnom seoskom ambijentu OPG-a Zadravec iz Oporovca.

U sklopu sajma predstavit će se: OPG Jasminka Zadravec, OPG Dean Hunjadi, Holera d.o.o., OPG Bojan DominićUdruga medara Nektar Prelog.

Sajam nosi simboličan naziv “Jeden grunt”, a u sklopu njega moći će se  vidjeti tradicionalni običaji, okusiti i kupiti vrhunski proizvodi domaćih poljoprivrednih gospodarstava (bučino ulje, prirodni sok od jabuke, domaći med, kozji sir i mnogi drugi), a ujedno će se u sklopu kućnog sajma moći naučiti kako se peče domaći kruh, na koje načine se može koristiti sirutka, kako nastaje bučino ulje i mnoštvo drugih korisnih i zanimljivih informacija vezanih uz zdrav život i važnost konzumiranja domaćih prehrambenih proizvoda.

Za djecu će biti organizirana posebna radionica pod nazivom “Pomazi meee” gdje će se djeca upoznati i igrati s kozama i na taj način steći jedno novo, nezaboravno iskustvo.

Valja naglasiti kako su OPG Jasminka Zadravec, OPG Dean Hunjadi, OPG Bojan Dominić i Holera d.o.o. članovi LAG-a Mura-Drava te kako su upravo kroz razne manifestacije na kojima su sudjelovali kao dio LAG-a ostvarili kontakte i poznanstva koja su rezultirala ovakvim oblikom suradnje.