Ministarstvo poljoprivrede poziva na sudjelovanje u izradi pravilnika

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 27. kolovoza 2014. | Novosti


Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s praksom objave nacrta pravilnika za mjere iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i poziva sve dionike, interesne skupine i pojedince te zainteresiranu javnost da se uključe u izradu Nacrta Pravilnika o provedbi Mjere M06 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“, Podmjere 6.4. „Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“davanjem svojih mišljenja, prijedloga, primjedbi i komentara najkasnije do 2. rujna 2014. godine do 17 sati.

Sve informacije kao i obrazac za sudjelovanje u raspravi možete pronaći OVDJE.

Ministarstvo je do sad objavilo nekoliko nacrta pravilnika za različite mjere iz Programa ruralnog razvoja, koje možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Mjera 5. „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti“, podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima”

Mjera 7.“Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”

Mjera 4. podmjera 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“

Mjera 4. podmjera 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“

Mjera 19.“LEADER (CLLD)«, Podmjere 19.1.»pripremna pomoć”

Prema najavi Ministarstva, natječaji za mjere iz Programa ruralnog razvoja za koje su već objavljeni nacrti pravilnika očekuju se prije kraja 2014. godine.