LAG-u Mura-Drava više od 1,8 milijuna eura za novo programsko razdoblje

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. prosinca 2023. | Natječaji, Novosti


U srijedu, 13. prosinca, Lokalna akcijska grupa Mura-Drava potpisala je u Zagrebu s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor o financiranju za provedbu intervencije 77.06. “Potpora LEADER (CLLD) pristupu” iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.–2027.

Temeljem Ugovora o financiranju, Lokalnoj akcijskoj grupi Mura-Drava za sufinanciranje provedbe Lokalne razvojne strategije LAG-a Mura-Drava za razdoblje 2023.-2027. odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.809.042,52 eura.

Na svečanom potpisivanju, na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, Ugovore o financiranju odabranim LAG-ovima uručili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, dok su u ime Lokalne akcijske grupe Mura-Drava sudjelovali predsjednik iste Mario Moharić i voditelj Mihael Ružić.

U sklopu provedbe odobrene Lokalne razvojne strategije LAG-a Mura-Drava za razdoblje 2023.-2027. financirat će se projekti koji će uvelike pomoći jedinicama lokalne samouprave, udrugama, poljoprivrednicima, turističkom sektoru i drugim ključnim akterima lokalne zajednice. Provedbom tih projekata realizirat će se glavni cilj same Strategije, a to je “Jačanje konkurentnosti LAG područja i povećanje kvalitete života”.

Istovremeno, provodit će se i projekti suradnje te financirati tekući troškovi LAG-a i animacija stanovništva s područja LAG-a Mura-Drava.

Na Natječaju za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. odabrano je ukupno 56 LAG-ova s područja Republike Hrvatske, kojima je dodijeljena javna potpora u ukupnom iznosu većem od 102.9 milijuna eura.