LAG-u isplaćena sredstva iz IPARD programa

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 28. siječnja 2016. | Novosti


Lokalna akcijska grupa Mura-Drava još je uvijek u fazi provedbe projekta Mjere 202 IPARD programa „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“. Navedeni projekt LAG provodi do 19. svibnja 2016. godine. Na temelju provedenih aktivnosti u razdoblju od 19. kolovoza 2015. godine do 18. studenog 2015. godine, LAG-u su odobrena i isplaćena sredstava u iznosu od 141.841,30 kuna od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dobivena sredstva utrošena su u svrhu animacije i upoznavanja lokalnog stanovništva sa svrhom i ulogom LAG-a u ruralnom području, edukacije zaposlenika i članova, te za opremanje ureda LAG-a i tekuće troškove poslovanja. A sve to podrazumijeva pripremne aktivnosti za programsko razdoblje do 2020. godine koje slijedi, a u kojem uloga LAG-ova postaje sve veća.

LAG Mura-Drava trenutno je u fazi izrade strategije koja će predstavljati temeljni strateški dokument na temelju kojeg će se financirati projekti koji su u skladu s strategijom i Programom ruralnog razvoja RH. Rok za izradu strategije je ožujak 2016. godine, nakon čega slijedi realizacija tih projekata, a upravo je Lokalna akcijska grupa ta koja će raspisivati natječaje i odabirati projekte sa svojeg područja i slati Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na odobravanje.

Uz strategiju, radi se i baza projektnih ideja, pa ujedno obavještavamo sve zainteresirane da je javni poziv za prikupljanje projektnih ideja još uvijek otvoren, te možete svoje projektne ideje/projekte prijaviti putem obrasca.