LAG Mura-Drava u suradnji s Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj održao radionicu “Glas ruralne Hrvatske”

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 19. lipnja 2019. | Novosti


LAG Mura-Drava je u utorak, 18. lipnja u Prelogu organizirao radionicu naziva “Glas ruralne Hrvatske”. Sama radionica organizirana je u suradnji s Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj u okviru projekta kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kroz natječaj “Informiranje o EU – konzultacije s građanima”. Osim navedenih, na radionici je dio izlaganja održala i Javna ustanova REDEA.

Cilj radionice bio je ostvariti dijalog s građanima i uključiti ih u raspravu o trenutnom i budućem programskom razdoblju Europske unije s fokusom na politiku ruralnog razvoja.

Sudionike se tako informiralo o mogućnostima korištenja sredstava europskih fondova, o pripremi novog programskog razdoblja EU 2021. – 2027. te su se predstavili primjeri dobre prakse i korisnici koji su uspješno osmislili i prijavili projekte financirane sredstvima iz EU fondova kroz Program ruralnog razvoja RH.

Kako je radionici prisustvovao velik broj sudionika lako je zaključiti da je tema vezana uz mogućnost financiranja projekata sredstvima EU fondova vrlo aktualna i zanimljiva.