LAG Mura-Drava sudjelovao na uvodnom skupu za izradu Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 14. lipnja 2017. | Novosti


Plan upravljanja zaštićenim područjem je jedan od najvažnijih strateških i planskih dokumenata u upravljanju i (zapravo) životu određenog zaštićenog područja. Nakon što je Regionalni park Mura-Drava službeno zaštićen/proglašen u veljači 2011. godine, na obzorju se javlja početak izrade Plana upravljanja upravo za taj park koji svojom površinom pokriva čak 23% Međimurja.

Međimurska priroda organizirala je skup svih relevantnih dionika. Dana 13. lipnja 2017. u Križovcu su se okupili predstavnici javnih institucija, ustanova i tvrtki kako bi na vrijeme dobili informaciju o tome da se u 2018. godini kreće s izradom Plana upravljanja za Regionalni park Mura-Drava u Međimurskoj županiji. Iako do samog početka izrade Plana ima još dovoljno vremena, Javna ustanova želi sve dionike na vrijeme informirati o tom procesu, kako bi sam proces – jednom dok krene – bio lišen pripremnih pitanja i nejasnoća. U tom smislu, uvodni susret je u potpunosti uspješno odrađen, jer mu je nazočilo 35 predstavnika, između ostalih i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec koji je pozdravio sve nazočne i pohvalio ideju da se s informiranjem dionika krene u ranoj fazi izrade samog Plana.

Sljedeći pripremni susret najavljen je za zadnji kvartal ove godine, a do tog vremena već će biti poznati i detalji financiranja cijelog procesa koje ide putem nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, dakako, putem Uprave za zaštitu prirode.