LAG MURA-DRAVA SUDJELOVAO NA SASTANKU S TEMOM UNAPREĐENJA REGIONALNE KONKURENTNOSTI I NOVIH MOGUĆNOSTI RURALNOG RAZVOJA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 28. veljače 2017. | Novosti


U prostoru dvorca Batthyany u Ludbregu jučer je održan radni sastanak kojeg je organizirao Hrvatski klaster konkurentnosti u prehrambeno-prerađivačkom sektoru u suradnji s Gradom Ludbregom i EUVITA Clusterom SZH. Na sastanku je sudjelovao i LAG Mura-Drava kao jedan od čimbenika ruralnog razvoja naše regije.

Sastanak je osmišljen na način da sudionici sastanka, predstavnici dionika koji konkretno sudjeluju u ruralnom razvoju regije, definiraju zajedničke razvojne potencijale i moguće planove i na taj način efikasnije koriste sredstva i brže se razvijaju. Sukladno tome, na sastanku se raspravljalo i o ravnomjernijem i bržem razvoju naše regije.

Na sastanku su uz gore navedene organizatore sudjelovali i predstavnici  Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koji su podijelili najsvježije informacije vezane uz Centre kompetencije.

Zaključeno je kako je za što veći razvoj našeg područja potrebno umrežavanje i dijeljenje znanja i vještina te kako bi svi dionici koji su odgovorni za ruralni razvoj trebali međusobno surađivati.