LAG Mura-Drava sudjelovao na radionici LAG-ova u Slunju

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 1. srpnja 2017. | Novosti


Od 28. do 30. lipnja 2017. godine zaposlenici LAG-a Mura-Drava boravili su u Slunju gdje se održala radionica LEADER mreže Hrvatske čiji se LAG Mura-Drava član. Naziv radionice bio je „Priprema za implementaciju metodologije provedbe LEADER/CLLD podmjera 19.2 i 19.3 u okviru provedbe Mjere 19, Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

U sklopu radionice prvog je dana, uz samu pripremu LAG-ova za usklađenje Lokalnih razvojnih strategija sa Ugovornim alokacijama i predstojećim Sporazumom o suradnji i smjernicama za provedbu podmjera 19.2, 19.3 za izradu Plana provedbe  LRS u okviru PRR 2014.-2020., održana i redovna sjednica Skupštine LEADER mreže Hrvatske na kojoj je predstavnik LAG-a također sudjelovao.

Na radionici  drugog dana sudjelovali su predstavnici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a cilj same radionice bio je sudionicima pojasniti nejasnoće vezane uz predstojeću provedbu podmjera 19.2 i 19.3 te prodiskutirati potencijalne promjene Pravilnika za navedene podmjere.

Trećeg dana radionice bio je organiziran terenski obilazak gdje se iz primjera moglo vidjeti kako se selektivnim oblicima turističke ponude može revitalizirati  područje u prostoru zaštićene prirode.