LAG Mura-Drava sudjelovao na 7. Europskom pikniku u Legradu

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 20. lipnja 2017. | Novosti


Od 9. do 11. lipnja 2017. godine u Legradu je, u sklopu projekta financiranog preko programa Europa za građane, održana manifestacija pod nazivom 7. Europski piknik.

U projektu je sudjelovalo 19 općina iz 10 zemalja: Legrad (Hrvatska – organizator), Felsonyek, Ortilos, Alsonyek, Zakany, Zakanyfalu, Kapolnasnyek, Totszerdahely (Mađarska), Cierna Voda, Kalnica, Vrakun (Slovačka), Kastl (Njemačka), Altopiano della Vigolana (Italija), Dobrovnik (Slovenija), Auseu, Culciu Mare (Rumunjska), Zlotorya (Poljska), Brezova (Češka), Niknci (Srbija).

U petak, 9. lipnja svečano je otvoren 7. Europski piknik, te održana svečana sjednica i obilježen Dan Općine. U sklopu svečane sjednice podijeljena su Javna priznanja te je održan kulturno-umjetnički program u kojemu se predstavio KUD „Zrin“ iz Legrada, a program je nastavljen do večernjih sati.

U subotu, 10. lipnja uz mimohod, ribičko natjecanje „Leskov prut“, kulinarsko natjecanje i izložbu vina održan je i izložbeno-prodajni sajam na kojemu je sudjelovao i LAG Mura-Drava zajedno sa svojim članovima:

  • OPG Hranjec Denis
  • OPG Dominić Bojan
  • OPG Hranjec Magdalena
  • OPG Sabol Josip

LAG je predstavio svoj rad, dok su OPG-ovi predstavili svoje proizvode (ulja, sokove, brašna, namaze i sl.)

Također, u subotu je u večernjim satima održan koncert Crvene jabuke i vatromet.

U nedjelju 11. lipnja, zadnjeg dana trodnevne manifestacije održano je zaključno predavanje, sveta misa te proštenje.