LAG Mura-Drava sudjelovao na 10. Međunarodnom voćarskom sajmu

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 7. rujna 2015. | Novosti


U organizaciji Općine Donji Kraljevec, ovog vikenda, 04. i 05. rujna 2015. godine, održan je jubilarni, deseti po redu, Međunarodni voćarski sajam koji je službeno otvorila zamjenica ministra poljoprivrede RH Snježana Španjol.

Sajam je i ove godine bio mjesto susreta svih koji su na neki način vezani uz voćarstvo i voćarsku proizvodnju, od proizvođača voća i voćnih sadnica, strojeva za proizvodnju, preradu i zaštitu voća, sistema za skladištenje i čuvanje voća, sistema za obranu od tuče, do sustava navodnjavanja, zaštitnih sredstava, specijaliziranih gnojiva i mehanizacije.

U okviru sajamskih događanja, održane su radionice, prezentacije, stručna predavanja i okrugli stolovi o aktualnim temama iz područja voćarstva.

Lokalna akcijska grupa Mura-Drava, kojoj je jedan od ciljeva promicanje održivog ruralnog razvoja ovog područja, također je sudjelovala na ovogodišnjem sajmu zajedno sa svojim članovima, OPG Zadravec iz Oporovca, Udruga Svetomarska čipka iz Svete Marije i Kudec, voćarstvo i protugradne mreže, iz Hodošana, te na taj način podržala ovaj sajam.