LAG Mura – Drava predstavio se na “9.međunarodnom voćarskom sajmu”

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 1. rujna 2014. | Novosti


Devetu godinu zaredom u Donjem Kraljevcu otvoren je međunarodni Voćarski sajam, koji se je 29. i 30. kolovoza održao u prostorima tamošnje sportske dvorane pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH te uz organizaciju Općine Donji Kraljevec i Međimurske županije. Tako je Donji Kraljevec dva dana bio mjesto okupljanja svih eminentnih proizvođača u voćarstvu, oko 150 izlagača, mnogobrojnih posjetitelja i gostiju koji su pristigli iz svih krajeva kako bi razgledali jedinstveni specijalizirani sajam ovakvog tipa u regiji.

LAG Mura – Drava sa svojim je predsjednikom Mariom Moharićem,  članovima i zaposlenicima sudjelovao na sajmu te je mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima predstavio svoj rad na temelju LEADER pristupa. Predstavnici LAG-a Mura – Drava bili su OPG Zadravec iz Oporovca, OPG Sabol iz Donje Dubrave i udruga Svetomarska čipka iz Svete Marije koji su sa svojim proizvodima i radovima privlačili posjetitelje sajma.

Sajam u Donjem Kraljevcu posjetio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te je prilikom svečanog otvaranja, sajam ocijenio vrlo uspješnim i dobro organiziranim.

Sudjelovanje LAG-a Mura -Drava na “9. međunarodnom voćarskom sajmu” sufinancirano je sredstvima pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER.