LAG Mura-Drava nastavlja sa izradom strategije

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 22. prosinca 2015. | Novosti


Lokalna akcijska grupa (LAG) Mura-Drava, nakon odobrenja sredstava za izradu Lokalne razvojne strategije, nastavlja sa održavanjem radionica kako bi se što više lokalnih dionika uključilo u izradu samog dokumenta.

Strategija predstavlja strateški dokument razvoja područja Donjeg Međimurja i općine Legrad do 2020. godine, te će biti temelj za povlačenje sredstva za projekte koji moraju biti usklađeni i sa strategijom i Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Uz strategiju, radi se i baza projektnih ideja i projekata, koji se prikupljaju putem obrasca na web stranici LAG-a.

Upravo zbog važnosti ove strategije, u srijedu, 16. prosinca 2015. godine održan je radni sastanak s ravnateljem Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda, Sinišom Golubom. Tema sastanka bio je potencijal Regionalnog parka Mura-Drava i zaštićenih područja. Održane su i tematske radionice za infrastrukturu, društveni razvoj, te radionica za poljoprivredu, turizam i gospodarstvo za koju je bio najveći interes.

Analiza stanja ovog područja, koja je početni korak u izradi strategije, pokazala je kako postoji  veliki potencijal u svim segmentima iz kojih su održane radionice. Upravo ti segmenti bit će jedan od ciljeva razvoja LAG-a Mura-Drava u narednom razdoblju. Rok za izradu Lokalne razvojne strategije je ožujak 2016. godine.