Kućni sajam „Jeden grunt“

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 22. kolovoza 2018. | Događanja


Goričan, Trnavska 30
01.09.2018. u 22/8/18 10:00 sati

Kako je prezentacija i promocija vlastitih proizvoda vrlo važna za njihov krajnji plasman, poljoprivredni proizvođači s područja donjeg Međimurja, mahom članovi LAG-a, odlučili su organizirati jedinstvenu manifestaciju “Jeden grunt“. Cilj takve manifestacije, zapravo neke vrste kućnog sajma, je da se na seoskom imanju svima zainteresiranima prikaže stvarno stanje stvari, stvarni radovi i stvarno dobivanje konačnih proizvoda koji se zatim mogu i isprobati i kupiti.

Prva takva manifestacija održala se na imanju OPG Jasminka Zadravec u Oporovcu, a ovog puta su domaćini mladi, entuzijastični bračni par iz Goričana, HOLERA d.o.o. koji se na svom imanju bave uzgojem prvenstveno voća, povrća, buće i proizvoda od buće.

Manifestacija će se održati u subotu, 1. rujna u Goričanu, Trnavska 30 od 10 do 18 sati, a posjetitelji će u tom vremenu moći probati tradicionalnu hranu: gibanica s makom i tikvama, krpice sa zeljem, palačinke od pira sa domaćim pekmezom, domaćim kozjim sirom i medom i druge ukusne i zdrave slane i slatke delicije.

Također, posjetitelji će vidjeti tradicionalne običaje, okusiti i kupiti vrhunske proizvode domaćih poljoprivrednih proizvođača, kao što su bućino ulje, prirodni sok od jabuke, domaći med, kozji sir, proizvodi od aronije i dr.

Ujedno u sklopu kućnog sajma možete isprobati i naučiti za što sve možemo koristiti bućino, pirovo i heljdino brašno, ali i na koji način su „tikve“ čistili naši stari.

Za najmlađe tu će biti jedinstvena igraonica pod nazivom „Pomazi meee“ na kojoj će se djeca moći igrati s kozama i kozlićima.

Proizvođači koji sudjeluju na manifestaciji su: HOLERA d.o.o., OPG Hunjadi Dean, OPG Dominić, Udruga Nektar i OPG Jasminka Zadravec, ujedno i idejni začetnik ovog hvalevrijednog projekta.