Jubilarni Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 13. kolovoza 2015. | Novosti


U organizaciji općine Donji Kraljevec, zagrebačkog Agronomskog fakulteta i Savjetodavne službe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Međimurske županije i HGK Županijske komore Čakovec, u Donjem Kraljevcu se od 4. do 5. rujna održava jubilarni, deseti po redu, Međunarodni sajam voćarstva, koncipiran kao mjesto susreta svih koji su na bilo koji način vezani uz voćarstvo i voćarsku proizvodnju.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a poduzetnici će tim povodom izložiti voće i voćne sadnice te voćne prerađevine, strojeve za proizvodnju, preradu i zaštitu voća, sustave za skladištenje i čuvanje voća, sustave za obranu od tuče i sustave za navodnjavanje te specijalizirana gnojiva. U okviru sajamskih događanja predviđene su radionice, prezentacije, stručna predavanja, i okrugli stolovi o aktualnim temama iz područja voćarstva.  Jedno od događanja bit će i Gastro show na kojem će posjetitelji imati priliku degustirati poznata vina međimurskog vinogorja te gastronomsku ponudu jela i proizvoda, a zadana tema su jabuke. Sajam se održava u Sportskoj dvorani OŠ D. Kraljevec, Čakovečka 7.

Svečano otovorenje Sajma biti će u petak, dana 04. rujna 2015. godine sa početkom u 10.00 sati na kojem će prisustvovati ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina, dipl.ing.agr.

LAG Mura-Drava sudjelovati će na sajmu i predstaviti se zajedno sa svojim članovima, te tako dati podršku ovom jubilarnom 10.  Međunarodnom voćarskom sajmu.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, možete se prijaviti do 15. kolovoza 2015. godine općini Donji Kraljevec na email:opcina@donjikraljevec.hr, tel/fax: 655-281, ili LAG-u Mura-Drava na email:lag.mura.drava@gmail.com.