JAVNI POZIV PROGRAMA POTICANJA OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 11. rujna 2018. | Natječaji


Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za sudjelovanje u programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2018. godini. Javni poziv upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama. Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj ovog Javnog poziva je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, te poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu tekvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Prihvatljivi korisnici su učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Učenici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini. Studenti prve godine imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. listopada do 30. lipnja u akademskoj godini. Studenti ostalih godina imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Zahtjevi temeljem javnog poziva zaprimaju se do 7. studenog 2018. godine.

Više informacije o Javnome pozivu možete saznati OVDJE.