Izabrano novo vodstvo LAG-a Mura-Drava

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 15. srpnja 2021. | Novosti


Dana 14. srpnja 2021. godine u hotelu Golf u Donjem Vidovcu održana je redovna izborna sjednica Skupštine LAG-a Mura-Drava.

Kako je tijelima udruge istekao mandat od četiri godine, na sjednici Skupštine izabrano je novo predsjedništvo, odnosno predsjednik i dva dopredsjednika, Upravni odbor i Nadzorni odbor.

Nakon kratkog uvoda u samu sjednicu krenulo se s dnevnim redom. Najprije su usvojena Izvješća o radu i Financijsko izvješće za 2020. godinu te je na znanje dano Izvješće Nadzornog odbora kao i Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2020. godinu, a zatim je, uz obrazloženje Mihaele Pancer Zadravec usvojena i izmjena Lokalne razvojne strategije i njezinog Plana provedbe kojom se u samu Strategiju implementira novih 4.028.099,62 kn od kojih će gotovo 3 milijuna kuna biti namijenjeno za provedbu projekata korisnika na području LAG-a.

 

Izbor tijela LAG-a bio je iduća točka. Nakon razrješenja tijela koja su LAG vodila u prošlom mandatu i obraćanja dopredsjednika Marijana Varge koji je zahvalio svima koji su u dosadašnjem mandatu nesebično sudjelovali u radu LAG-a izglasano je novo vodstvo u slijedećem sastavu:

Za funkciju predsjednika LAG-a na mandat od četiri godine izabran je Mario Moharić, dok su dopredsjednici Đurđica Slamek i Marijan Varga.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju da vodi LAG i u naredne četiri godine, predsjednik Mario Moharić istaknuo je kako je LAG Mura Drava jedan od uspješnijih na razini Hrvatske što dokazuje činjenica da je od ukupno 54 LAG-a samo nekolicina dobila nagradna sredstva zbog vrlo uspješnog provođenja svoje Lokalne razvojne strategije, a među njima je i LAG Mura-Drava koji je od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pred nekoliko mjeseci dobio nagradna sredstva u visini od 1.100.000,00 kuna. Također, istaknuo je da se od prvotnih planiranih sredstava za razdoblje od 2014. do 2020. godine 7.406.722,06 milijuna kuna došlo do iznosa od ukupno 12.543.951,68 milijuna kuna sa uključenim prijelaznim razdobljem do 2022. godine. Sredstva su to koja će uglavnom koristiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva i jedinice lokalne samouprave.

Članovi Upravnog odbora koji su odabrani uz gore spomenuto predsjedništvo su: Dragica Bašnec, Josip Herman, Jasminka Zadravec, Željko Panić, Martin Belovari, Jasmina Malek Križanec, Josip Sabol, Dijana Novak, Bojana Petrić, Blaženka Zvošec.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Ljubomir Kolarek, Domagoj Štefan, Monika Klobučarić, Vladimir Vidović, Senka Varga.

Na kraju sjednice okupljenim članovima obratili su se predsjednik Skupštine Međimurske županije, ujedno i prvi predsjednik LAG-a Dragutin Glavina i zamjenik župana Međimurske županije i član LAG-a Josip Grivec koji su istaknuli zadovoljstvo smjerom u kojem LAG ide i poželjeli da i u budućnosti rad LAG-a bude uspješan kao i do sada.