INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-OVA – FAZA 2

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 31. kolovoza 2018. | Natječaji


Pozivom „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“ želi se povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala međunarodna konkurentnost olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti poduzeću prema veličini iznosi:

  • Mikro poduzeću i malom poduzeću 85% prihvatljivih troškova
  • Srednjem poduzeću 65% prihvatljivih troškova

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku po ovom Pozivu iznosi 100.000,00 HRK, dok je najviši iznos 1.000.000,00 HRK. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava u okviru ovog Poziva iznosi 58.000.000,00 HRK.

Prijave na poziv zaprimaju se od 30. listopada 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.