Edukacija-alternativni pravci u poljoprivredi

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 8. prosinca 2016. | Događanja


Tehnološko-inovacijski centar Međimurja
13.12.2016. u 8/12/16 10:00 sati

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA organizira edukaciju pod nazivom „Dodana vrijednost u poljoprivrednoj proizvodnji – ekološka i biodinamička poljoprivreda“.

Edukacija će se održati 13. prosinca 2016. godine u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, na adresi Bana Josipa Jelačića 22b (stara vojarna).

Cilj edukacije je potaknuti poljoprivredne proizvođače na bavljenje alternativnim pravcima u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su ekološka i biodinamička poljoprivreda.

Naime, suvremena poljoprivreda temelji se na intenzivnim proizvodnim sustavima koji su prvenstveno usmjereni postizanju visokih prinosa što se negativno odražava na okoliš i njegove pojedine komponente. Upravo zbog toga, ideja je poljoprivrednim proizvođačima približiti alternativne pravce u poljoprivrednoj proizvodnji koji su, osim na proizvodnju kvalitetnih prehrambenih namirnica, usmjereni i na očuvanje okoliša, posebice neobnovljivih prirodnih resursa.

Tijekom edukacije, predstavnica REDEA-e prezentirat će različite aspekte ekološke poljoprivrede te njezin doprinos očuvanju okoliša i kvaliteti prehrambenih namirnica. Stručna savjetnica iz Savjetodavne službe polaznike će upoznati s aktualnom zakonskom regulativom koja uređuje područje ekološke proizvodnje, koracima prelaska te mogućnostima ostvarivanja prava na izravna plaćanja za prijelaz i bavljenje ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom. Inspektori iz ovlaštenog kontrolnog tijela Austria Bio Garantie predstavit će ulogu nadzorne stanice te na koji način podupiru i prate poljoprivredne proizvođače prilikom prijelaznog razdoblja i postupka certifikacije. Uz njih, predstavnica Centra dr. Rudolfa Steinera objasnit će osnovne principe biodinamičke proizvodnje te način na koji se u praksi primjenjuje metoda biodinamike i potrebni biološki procesi.

Program edukacije možete preuzeti OVDJE, a prijaviti se možete putem ove POVEZNICE ili putem telefonskog poziva na broj 040 395 586.

Rok za prijavu je 12. prosinac 2016. godine.