Dani šibe i ribe

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 12. svibnja 2017. | Događanja


Kotoriba
27.05.2017. u 12/5/17 14:00 sati

Ovogodišnji, 14. po redu, Dani šibe i ribe održat će se u subotu, 27. i nedjelju, 28. svibnja na prostoru kod osnovne škole u Kotoribi. Općina Kotoriba kao organizator uz veliku pomoć udruga ove je godine pripremila zanimljiv i sadržajan program.

Program u subotu započinje od 14 sati i to Ribijadom kada će članovi udruga i gosti kuhati fiš ili peći slatkovodnu ribu što će se moći besplatno degustirati. Gosti iz Udruge Psios pod pokroviteljstvom TZ Baranje i Grada Belog Manastira prezentirati će pripremu šarana na rašljama i baranjski specijalitet – kuhanje graha u ćupu.

Za vrijeme Ribijade kuhare i posjetitelje će svirkom zabavljati Cure iz centra, popularne C.I.C.E. U 16 sati u sportskoj dvorani započinje ženski odbojkaški turnir. U večernjim satima slijedi svirka glazbenog sastava Pisofkejk, a središnji događaj je koncert popularnog benda Vatra koji je najavljen za 21 sat.

U nedjelju izložbeno prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina te licitarskih i autohtonih proizvoda počinje u 11 sati. Valja napomenuti kako će na sajmu sudjelovati i LAG sa svojim članovima koji će prezentirati svoje proizvode.

Od jutra se otvara i zabavni park za djecu, dok će sve posjetitelje ispod velikog šatora zabavljati Pisofkejk. Za 15 sati najavljen je kulturno umjetnički program, a od 17 sati za dobru zabavu i atmosferu ispod šatora bit će zaduženi Bosutski bećari.

Miris ribe, posebice šarana na rašljama, Kotoribom će se širiti od jutarnjih sati. Za ugostiteljsku ponudu bit će zadužen Hotel Podravina. Kao i svake godine, posebna atrakcija bit će mogućnost ribolova u bazenu. Za nedjelju je Općina Kotoriba osigurala i besplatni vlak na relaciji Kotoriba – Varaždin.

Polazak iz Varaždina je u 12:15 sati uz zaustavljanje na svim usputnim stanicama. Dolazaka u Kotoribu je najavljen za 13 sati, a putnici se mogu vratiti kućama u 18:32, 22:19 i 22:40 sati. Nema sumnje, pred nama su Dani šibe i ribe koji će svakom dobronamjerniku ostati u dugom sjećanju.