Dani Općine Kotoriba

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 1. rujna 2016. | Događanja


Kotoriba
16.09.2016. u 1/9/16 20:00 sati

Ovogodišnji Dani Općine Kotoriba koji se obilježavaju uz svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, poznatije kao Jesensko križevo, započinju 4. i završavaju 18. rujna 2016. godine.

U nedjelju 4. rujna Kotoripski begači s početkom u 10 sati kod ribičkog doma Som organiziraju Kotoripsku petnajsticu. U subotu, 10. održat će se sportski sadržaji ‘Med udrugama’, dok idućeg dana SRD Som organizira tradicionalni Kup u ribolovu.
Svečana sjednica Općinskog vijeća najavljena je za petak 16. rujna nakon koje od 20 sati ispod šatora kod nove škole slijedi rock večer.
Subotnji program, 17. rujna, započinje od 14 sati druženjem mjesnih udruga uz kuhanje bograča, dok u večernjim satima slijedi dugoočekivani i najavljivani koncert Hladnog piva koji će se održati ispod velikog šatora. Važno je napomenuti da je ulaz na koncert slobodan.
Nedjelja, 18. rujna započinje svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi od 11 sati. U 14:30 započinje mimihod sudionika programa, a od 15 sati zabavno-kulturni program te podjela nagrada Općine Kotoriba za najljepše uređeni prozor, balkon i okućnicu. Još jedno iznenađenje pripremili su u Općini. Mještanima i svim gostima poklanjaju koncert nadaleko poznate klape Kampanel koji počinje u 20 sati. Dani općine Kotoriba završavaju velikim vatrometom koji je najavljen za 22 sata.