Connect FORUM – Susret ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 5. prosinca 2016. | Događanja


Tehnološko-inovacijski centar Međimurja
07.12.2016. u 5/12/16 10:00 sati

Cilj ovog Foruma je razvoj lokalnog sektora proizvodnje hrane primjenom kratkih lanaca opskrbe, a samim time i razvoj lokalne ekonomije. Povezivanjem ugostiteljskog i poljoprivrednog sektora skraćuje se proces distribucije hrane od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje što u konačnici dovodi do smanjenja troškova transporta hrane i onečišćenje okoliša. Osim toga proizvodi, zbog skraćenog procesa distribucije, ne gube na svojim nutritivnim vrijednostima te svježi dolaze do potrošača. Lokalni proizvodi mogu imati velik utjecaj na razvoj zajednice što može, između ostalog, rezultirati i većom turističkom prepoznatljivošću samog kraja.

Forum će se održati u srijedu 7. prosinca 2016. godine s početkom u 10 sati u Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u Čakovcu, a sastojat će se od tri dijela. U prvome dijelu bit će dva kratka predavanja:
1. Rudi Grula, Turistička zajednica Međimurske županije – Međimurski Gurman „Najte nikaj zameriti“ certifikacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata u Međimurju
2. Andrija Lesar, Bioinstitut d.o.o. – Standardi koje je potrebno zadovoljiti prilikom plasmana poljoprivredno – prehrambenih proizvoda u ugostiteljske objekte

U drugom dijelu programa organizirat će se okrugli stol, a sudionici za okruglim stolom bit će predstavnici restorana Restoran Mala Hiža, MUNDOAKA “Food with Heart and Soul” ČAKOVEC i Shamper bistro & winery te predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava OPG HAŽIĆ – narudžba, prodaja i dostava jabuka i proizvoda od jabuke, OPG Šardi i OPG Zadravec. U posljednjem dijelu CONNECT FORUMA održat će se B2B sastanci (Business-to-business) na koje su pozvani svi zainteresirani ugostitelji i poljoprivredni proizvođači. Poljoprivredni proizvođači će imati mogućnost sudjelovati u individualnim razgovorima sa zainteresiranim ugostiteljima te na taj način upoznati potencijalne poslovne partnere.

Rok za prijavu je 5. prosinac 2016. godine, a prijaviti se možete putem ove poveznice: http://bit.ly/2fEVQKM ili putem telefonskog poziva na broj 040 395 586.