Članovi LAG-a sudjelovali na 3. LAG Summer festivalu

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 29. lipnja 2015. | Novosti


Predstavnici Lokalne akcijske grupe Mura-Drava sudjelovali su od 26. – 28. lipnja 2015. godine na 3. LAG Summer festivalu u Biogradu na moru, najvećem međunarodnom okupljanju LAG-ova u Hrvatskoj.

Cilj festivala je na jedinstven način dati priliku svim LAG-ovima, jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge direktno pred 15.000 posjetitelja u gradu koji je poznat kao turistički centar Jadrana.

Svoje proizvode na festivalu su predstavili i članovi LAG-a Mura-Drava: OPG Zadravec iz Oporovca sa kozjim sirevima, Ekološka zadruga Sabol iz Donje Dubrave sa prehrambenim proizvodima uzgojenim pod kontroliranim ekološkim uvjetima te OPG Dominić iz Goričana sa proizvodima od aronije.

Festival je u petak, 26. lipnja, službeno otvorio Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

U subotu je za voditelje i zaposlenike LAG-ova održana radionica na temu „CLLD and international cooperation“ koju je održao Roman Haken iz Europskog gospodarskog socijalnog odbora – EGSO, dok je predstavnik Ministarstva poljoprivrede,  Ivan Ciprijan, održao radionicu na temu „Provedba Mjere 202 unutar IPARD programa – 2. godina provedbe“ te „Izrada lokalne razvojne strategija LAG-ova za razdoblje 2014. – 2020.“