ČETVRTA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURJU

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 27. veljače 2019. | Događanja, Novosti01.01.1970. u sati

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA organizira četvrtu poljoprivrednu konferenciju pod nazivom „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“. 

Poljoprivredna konferencija održat će se 28. 2. 2019. godine s početkom u 9.30 sati u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22 B, Čakovec (kompleks bivše vojarne).

Poljoprivrednim proizvođačima s područja sjevera Hrvatske otežano je usvajanje novih znanja i vještina koje su im neophodne da postojeću poljoprivrednu proizvodnju unaprijede
koristeći visoke tehnologije, nove pristupe i inovativna rješenja. Upravo zbog toga, ove godine planiramo poljoprivrednu konferenciju tematski orijentirati pametnoj poljoprivredi,
novim rješenjima i praktičnim inovacijama koji se temelje na primjeni visokih tehnologija. Nastavno na navedeno, podtema ovogodišnje konferencije biti će „Nova rješenja- pametna poljoprivreda“.

Temeljni ciljevi konferencije:
• prijenos i primjena znanstvenih istraživanja u poljoprivrednoj proizvodnji
• prijenos primjera dobrih praksi u poljoprivredno – prehrambenom sektoru iz ostalih
zemalja članica Europske unije
• podrška poljoprivredno – prehrambenom sektoru kroz poboljšanu suradnju sa
županijskim institucijama i službama
• podrška promociji lokalno proizvedene hrane.

Sudjelovanje na konferenciji je BESPLATNO, ali zbog ograničenog broja mjesta neophodno je prijaviti sudjelovanje putem on-line obrasca najkasnije do 26. 2. 2019. godine.

Poziv i program 4. poljoprivredne konferencije pogledajte OVDJE.