Centar za posjetitelje “Med dvemi vodami” u Križovcu

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 26. kolovoza 2020. | Novosti


Naš pridruženi član, Javna ustanova Međimurska priroda u prostorima svoje ustanove sredinom lipnja otvorila je izvrstan interpretacijski centar za posjetitelje. Tim povodom svima šalju slijedeću pozivnicu:

U Križovcu je sredinom lipnja 2020. godine otvoren suvremen Centar za posjetitelje Med dvemi vodami.

U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom međimurske prirodne baštine, suvenirnicom te ulaznim infopultom. U okolišu Centra nalazi se brvnara Moj hrast Adam te dječje igralište Rječica.

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste, tek su dio zanimljivosti koje izazivaju interes lokalnog stanovništva, ali vjerujemo i svakog gosta našeg kraja.

Stoga na karti kontinentalnog turizma sjevera Hrvatske Centar Med dvemi vodami postaje nezaobilazna točka posjetitelja svih generacija.

Otvoreni smo u utorak, srijedu i četvrtak od 8 do 15 sati te u petak, subotu i nedjelju od 10 do 15 sati. U privitku i nekoliko fotografija Centra. Naš rad možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebook Med dvemi vodami – Centar za posjetitelje Križovec i Instagram: med_dvemi_vodami

Sve vas pozivamo doći, istražiti i doživjeti bajkovitu pustolovinu Med dvemi vodami!