Okrugli stol o mogućnostima financiranja projekata JLS iz Programa ruralnog razvoja

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 1. ožujka 2018. | Novosti


28. veljače 2018. godine u Čakovcu je, u informatičkoj učionici Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje, održan Okrugli stol o mogućnostima financiranja jedinica lokalne samouprave iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Okrugli stol bio je namijenjen JLS-ima s ciljem rasprave o aktualnim i najavljenim natječajima u okviru Programa ruralnog razvoja iz kojih je moguće financirati projekte javne namjene.

Predstavnici REDEA-e predstavili su osnovne informacije o Mjeri 7 i Mjeri 8 Programa ruralnog razvoja, te prikazali korake u pripremi i provedbi projekata. Voditelji LAG-ova Mura-Drava Međimurski doli i bregi predstavili su upravo tipove operacija iz prethodno navedenih Mjera Programa ruralnog razvoja iz svojih Lokalnih razvojnih strategija, a koji su predviđeni za JLS-ove, specifične kriterije i uvjete za prijavu projekata iz PRR-a, te planove raspisivanja natječaja za JLS-ove na području LAG-ova.

Okrugli stol organiziran je u okviru projekta „Jačanje mreže podrške prijaviteljima i korisnicima ESI fondova u Međimurskoj županiji“ koji provodi REDEA, a u okviru kojeg pruža podršku u pripremi i provedbi projekata.